Orthomoleculaire therapeut

in 2004 op de sportopleiding kreeg ik een klein stukje over voeding en gezondheid. Jaren later deed ik online cursus “voedingsleer”. En toen ik vorige jaar weer een studie wilde gaan doen was ik op zoek gegaan. En kan ik uit bij “Orthomoleculaire therapie” Ortho betekent juist en molecuul is een molecuul, vanuit voeding of vanuit supplementen. Het gaat er om te ontdekken wat je nodig hebt qua voeding en ook qua vitaminen, mineralen, aminozuren en andere moleculen die voor jou persoonlijk kunnen werken om jou energieker, fitter, minder snel ziek of helemaal ziek te maken. Of wanneer je klachten hebt. Je lichaam die stoffen te geven die je nodig hebt om zelf weer te herstellen. Je lichaam is namelijk heel intelligent en heeft een enorm zelf genezend vermogen. En je lichaam wil altijd weer terug naar hoe het oorspronkelijk bedoelt is. En via Orthomoleculaire therapie ondersteun je en  help je dit proces.

Vanuit eigen persoonlijke ervaring heb ik een tijd gestoeid met voeding. In therapie kwam ik er achter dat het niet om voeding ging maar dat ik niet wilde voelen. En wanneer je veel afvalt voel je minder tot niet. En in die tijd kreeg ik ondergewicht en at ik veel te weinig. Waardoor je ondervoed raakt. Dit kan gebeuren wanneer je juist heel veel eet, maar niet de juiste voedingsmiddelen binnen krijgt. Mensen met overgewicht kunnen net zo goed ondervoed zijn als te dunne mensen. Toen ik hier uit wilde komen en een van mijn doelen was “ik wil goed voor mezelf zorgen”. Langzaam ging ik me meer verdiepen in wat gezonde voeding is. En dat, dat heel verschillend is per persoon. Er bestaat niet een bepaalt eetpatroon wat goed is. Ik kijk naar de persoon, het moet passen bij jou hoe je eet en wat je eet.

Ik heb veel ervaring met het begeleiden om af te vallen. Wanneer je andere vragen over voeding, supplementen of klachten hebt mag je deze  gerust stellen. Je kan het contact formulier invullen of met mailen merie.vreugdenhil@outlook.com me appen kan ook tel: 0648771940

Laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding.
(Hippocrates)
Wil jij je fitter voelen?
Gezonder leven?
Van darmklachten of andere vage klachten af? Of heb je vragen over voeding of suppletie.

Kom dan naar een van de avond workshops.  

Maandag 15 april 18:45- 21:00 Maandag 27 mei 18:45- 21:00 

Stuur me een mailtje: merie.vreugdenhil@outlook.com of app me tel: 0648771940 Of meld je aan via de link hier naast aan.