MINDFULNESS

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde stroming binnen de psychotherapie. Mindful leven betekent met volle aandacht en zonder oordeel de wereld waarnemen. En dat heeft veel positieve gevolgen; je piekert minder, je ervaart minder stress en juist meer ontspanning en intensere ervaringen.

Wat leer je in de training? Je leert onder andere om afstand te nemen van je gedachten. Daardoor ontstaat er ruimte om te kiezen of en hoe je reageert op je (vaak) beperkende gedachtepatronen. Je krijgt meer inzicht in hoe je jezelf telkens in de stress jaagt, ontkracht of zelfs saboteert.

Door afstand te nemen ten opzichte van gedachten en emoties, zullen deze je minder van je stuk brengen. Je leert helder waar te nemen. Er ontstaat ruimte om te bepalen wat goed is voor jou en je omgeving.

Er zijn ook oefeningen die je kunt doen terwijl je achter je computer zit, terwijl je sport of wandelt, terwijl je de afwas doet of kookt. De 3-minuten ademruimte bijvoorbeeld, heeft een groots effect en kost weinig tijd.

Wanneer je geïnteresseerd bent? Hebben we een voorgesprek. Daarin kijken we samen of je motivatie aansluit bij de training en of je in staat bent om de oefeningen in je dagelijkse leven in te passen. Je kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met me afspreken, ongeacht je keuze daarna.

Wat kun je verwachten van de training?
De training is opgebouwd uit 8 sessies in een tijd bestek va 16 weken. En na een half jaar een terug kom moment. De training Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) heeft een duidelijk omschreven programma. Onderzoek laat zien dat de training zorgt voor positieve veranderingen in het brein. Ook transformeert mindfulness de manier waarop je naar jezelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Dat resulteert in een hogere kwaliteit van leven. 

De 8-weekse training is te overzien én lang genoeg gebleken om blijvende effecten teweeg te brengen als:

 • Beter slapen
 • Een beter reactievermogen en concentratie
 • Toenemend empathisch vermogen
 • Afnemende kans op burn-out
 • Afname van chronische pijn
 • Betere stresstolerantie
 • Minder angsten en depressieve gevoelens.
 • Sterkere verbondenheid met mensen om je heen
 • Meer zelfvertrouwen
 • Grotere emotionele stabiliteit
 • Een betere algemene mentale gezondheid

Niet iedereen wil of kan in een groep. Het is ook mogelijk om de training individueel te volgen. Of met z’n tweeën. De individuele– of duo-training zijn qua opbouw en  programma hetzelfde als dat van de groepstraining. In de individuele training worden de onderwerpen op maat gemaakt, zodat de training afgestemd is op jouw persoonlijke situatie. We plannen de data in overleg. Je kunt over het algemeen direct starten.

Prijs: Groep 375pp
Duo- training 425pp
Individueel 725pp

Je krijgt hier voor een 9 sessies daarvan is er één terug kom dag bij.
Je krijgt een werkmap en als bonus kado krijg je een meditatie kussen (kleur naar keuze).